IPv6 is er. Wanneer zetten we IPv4 uit?

Seminar op dinsdag 8 november 2016

IPv6 is er!

banner_300x250_stipv6

Wereldwijd is het gebruik van IPv6 in december 2015 de 10% gepasseerd en het zal de komende tijd een groeiversnelling laten zien. Na de lancering in 2012 van IPv6 op de websites en services van Google, Apple, Microsoft en Facebook, is IPv6 steeds belangrijker geworden in ICT-omgevingen.

Bedrijven die zich niet voorbereiden en geen maatregelen nemen, zullen tegen verschillende problemen gaan aanlopen. Internetgebruikers van wie het IPv4-adres, als gevolg van het adrestekort, met meerdere gebruikers wordt gedeeld, krijgen te maken met identificatie- en security-problemen.

Toch stellen veel bedrijven de invoering van IPv6 nog uit. Deels uit onwetendheid, deels uit koudwatervrees. Wat zijn de kosten van de invoering van IPv6, wanneer ben je klaar met de invoering, wie moet je er in je organisatie bij betrekken, waar moet je op letten?

Seminar op dinsdag 8 november 2016

De Stichting IPv6 Nederland organiseert op dinsdagmiddag 8 november 2016 een seminar waarbij juist deze vragen worden beantwoord. De ervaringen van organisaties die al met IPv6 werken worden belicht. Na afloop begrijpen de deelnemers aan het seminar welke stappen gezet moeten worden om IPv6 in hun ICT-omgeving te integreren.

Doelgroep

Het seminar is speciaal bedoeld voor kleine tot middelgrote bedrijven en overheden en de ICT-dienstverleners van deze groepen. Het is een gratis seminar, maar inschrijving is noodzakelijk.

Informatiemarkt

Voorafgaand, tijdens en na afloop van het seminar kunnen de deelnemers diverse leveranciers spreken op de informatiemarkt.

Onderzoek naar het gebruik van IPv6

Een van de programmaonderdelen is de duiding en analyse van een IPv6 survey. De Stichting IPv6 heeft Pb7 Research opdracht gegeven voor het uitvoeren van een onderzoek onder de relaties van Stipv6 en de abonnees van CloudWorks en Infosecurity Magazine over de status van invoering van IPv6 in hun organisaties.

Locatie

Het seminar op 8 november vindt plaats in het hoofdkantoor van T-Mobile (Waldorpstraat 60, 2521 CC Den Haag). De Stichting is T-Mobile zeer dankbaar voor haar gastvrijheid.

Programma

Het programma (onder voorbehoud) ziet er als volgt uit:

12.00Ontvangst met koffie en broodjes
12.45Joost Tholhuijsen
Voorzitter Stipv6
Opening
13.00√Čric Vyncke
Cisco Systems
Where is IPv6 deployed in the world?
(Presentatie in het Engels)
13.25Peter Vermeulen
Pb7 Research
Voorbereiden op IPv6: wie dan leeft, wie dan zorgt
13.50Iljitsch van Beijnum
BGPexpert.com
Hoe IPv6-only is IPv6-only en… hoe snel is het?
14.15Richard Marijs
T-Mobile
NarrowBand IoT
14.40Pauze
15.10Friso Feenstra
Rabobank
Daarom heeft de Rabobank IPv6
15.35John Dautzenberg
Gemeente Heerlen
IPv6 in de gemeentelijke netwerkinfrastructuur
16.00Glenn Lutke Schipholt
Logius
Overheidsbreed IPv6-nummerplankader
16.25Hans Poort
Immigratie- en Naturalisatiedienst

Gilles van Heyst
Solvinity
Het nummerplan is klaar, de keuzes gemaakt en nu het diepe in…
16.50PanelHoe dicht zijn we bij het einde van IPv4?
17.10Afsluiting en borrel

Sprekers

Het overzicht van de sprekers vindt u hier.