IPv6 als criterium op Internetten.nl

Screenshot internetten.nl

Vergelijkingssite Internetten.nl van Ben Woldring vermeldt sinds januari 2011 de IPv6-kenmerken van aanbiedingen voor internettoegang. Bij ieder commercieel pakket voor internettoegang voor consumenten toont de site de mate waarin deze geschikt is voor het nieuwe Internet Protocol versie 6. Op een schaal van 1 tot 6 is te zien in hoeverre gebruikers direct en automatisch of met eigen handelingen toegang kunnen hebben tot internet via IPv6. De opname van IPv6-geschiktheid in de lijst met kenmerken van internetabonnementen geschiedt mede op initiatief van de Stichting IPv6 Nederland.

Bencom.nl, het bedrijf achter internetten.nl, onderkent het belang van IPv6 en de groeiende relevantie ervan voor de consument. Oprichter en directeur Ben Woldring is daarom samen met Joost Tholhuijsen, voorzitter van de Stichting IPv6 Nederland (Stipv6), op het idee gekomen om aan de lijst met vergelijkingscriteria voor internetabonnementen ook “IPv6” toe te voegen. Ook totaalwijzer.nl, waar totaalpakketten voor internet, telefonie en digitale tv worden vergeleken, is inmiddels voorzien van relevante IPv6-details.

Internetten.nl gebruikt de 6-punten-indeling, die speciaal door Stipv6 is ontwikkeld voor Bencom, ter beoordeling van IPv6-geschiktheid van internetaansluitingen. Zes punten worden gegeven aan de aanbiedingen waarbij zowel aansluiting als router naast IPv4 volledig de beschikking geven over IPv6. Eén punt geldt voor de aanbiedingen waarbij de klant een zogenaamd private adres krijgt, waarmee slechts via omwegen en eigen inspanning een tijdelijke IPv6-verbinding is op te bouwen.