Stichting IPv6 Nederland feliciteert Freedom Internet met de hoogste score voor IPv6-gebruik in Nederland

De uitrol van IPv6 is een technisch en organisatorisch project. Freedom Internet heeft bij de start van haar bedrijf ingezet op een volwaardige ondersteuning van IPv6 naast die van IPv4. Alle klanten van Freedom Internet krijgen standaard een IPv6 prefix en bijna 84%[1] van de klanten gebruikt het daadwerkelijk. Freedom Internet haalt zo van alle ISP’s in Nederland de hoogste score als het om IPv6 gebruik gaat. Daarmee is deze provider van grote betekenis voor de invoering en het gebruik van IPv6 in Nederland.

Freedom internet kent aan al haar klanten een IPv6 prefix toe. Als je via de provider een modem huurt of koopt is daarin standaard IPv6 geconfigureerd. Alle eigen diensten van Freedom zijn bovendien via IPv6 beschikbaar. Hoewel gebruikers hier niet meteen wat van zullen merken, betekent dit dat de groei van het internet en het internetverkeer veiliger en efficiënter kan gebeuren.

De stichting IPv6 Nederland juicht deze ontwikkeling toe en feliciteert Freedom nu met het resultaat van haar inspanningen.

Over Freedom Internet

Freedom Internet is een internetprovider die privacy en online veiligheid zeer serieus neemt. De provider biedt snelle en stabiele internetverbindingen via glasvezel en dsl en levert samen met partners digitale TV en bellen over internet. Maar bovenal vecht Freedom Internet voor een meekijkvrij, veilig en open internet. Bij deze provider is de klant geen nummer, maar een mens. Goede service staat dan ook hoog in het vaandel; de provider kreeg in juli van dit jaar voor de 2e keer het predicaat beste uit de test alles in 1 provider van de Consumentenbond. Freedom BV hangt onder Stichting Appeltaart die het ideologisch gehalte van de BV bewaakt en continu actueel houdt.

Over Stichting IPv6 Nederland

Stichting IPv6 Nederland (Stipv6) is een groep van Internet professionals die zich sterk maakt voor de invoering van IPv6 in Nederland. Zij doet dit door helderheid te geven op het vlak van IPv6 en door met organisaties in gesprek te gaan over nut en noodzaak van IPv6. Zie www.stipv6.nl/contact/over-stichting-ipv6-nederland.

Voor meer informatie bel of mail met Joost Tholhuijsen, voorzitter Stichting IPv6 Nederland.
Telefoon: 06-14 22 12 88, e-mail: joost@tholhuijsen.nl

[1] Gebaseerd op onderzoek van APNIC: https://stats.labs.apnic.net/ipv6/NL


Geplaatst

in

door

Tags: