Sky UK bijna klaar met invoering IPv6

Sky UK, de een-na-grootste internetprovider van het Verenigd Koninkrijk, maakte gisteren bekend dat meer dan 90% van zijn klanten nu gebruik maakt van IPv6. Na een uitgebreid testtraject zijn alle modems van de provider voorzien van een update, waarmee ook IPv6 wordt aangezet.Sky-modem voor breedbandinternet

Mohamed Hammady, Chief Technical Officer bij Sky UK, zegt hierover:

Technologisch leiderschap zit in het DNA van Sky. Wij waren de eerste internetprovider in het Verenigd Koninkrijk die 100Gb-glasvezeltechnologie toepaste. In Europa gebruikten we als eerste de nieuwe carrier grade-routers van Cisco, de NCS6000-serie, waarmee we snelheden van 8 TB/s kunnen halen in ons core-netwerk. Nu maken we de breedbandverbindingen van onze miljoenen klanten toekomstbestendig door IPv6 te introduceren. Al deze ontwikkelingen helpen ons om te voldoen aan de grote vraag bij onze klanten naar het kijken van TV op meerdere apparaten. Ook onderstreept het onze inzet om onze klanten de beste breedbandervaring te bieden.

Sky UK werd onlangs bekroond met de Jim Bound IPv6 Award als erkenning voor het bevorderen van de invoering van IPv6 en is de eerste Britse ISP die IPv6 op zo’n grote schaal uitrolt.

Meer weten over de invoering van IPv6 in uw organisatie? Kom naar ons seminar op dinsdag 8 november in Den Haag!


Geplaatst

in

door