“Heb je een momentje?”

Dat is de melding die je kunt krijgen als je de website van independer.nl opent op je smartphone. Vrijwel alle telecombedrijven gebruiken CG-NAT (Carrier Grade NAT) op hun mobiele netwerken. Grote aantallen gebruikers delen dan gezamenlijk één IP-adres. Voor websitebeheerders wordt het daardoor echter moeilijker het netwerkverkeer in goede banen leiden.

Melding die bezoekers van independer.nl kunnen krijgen als ze achter een CGN zitten.
Een gevolg van Carrier Grade NAT in de praktijk

Het gebruik van IPv6 kan dit soort situaties helpen voorkomen. Met IPv6 krijgt ieder apparaat weer een eigen wereldwijd uniek IP-adres. Websitebeheerders krijgen daarmee beter grip op de bezoekers en kunnen effectiever het netwerkverkeer in goede banen leiden.

Leer meer over de invoering en toepassing van IPv6 tijdens ons seminar op dinsdag 8 november 2016.


Geplaatst

in

door