Oktoberupdate IPv6-ondersteuning in hardware en software

Zoals ik zes weken geleden schreef, is algemene IPv6-geschiktheid nog steeds geen gegeven. En oude apparatuur blijkt nog steeds een bottleneck te zijn voor IPv6-connectiviteit (zie bijvoorbeeld: Antique equipment dents IPv6 reliability)

IPv6 is niet een kwestie van ‘volledig geschikt’ of ‘volledig ongeschikt’, maar van het al dan niet ondersteunen van de basisfunctionaliteit en een lijst van optionele functionaliteiten. Daar blijft dus ruimte voor ontwikkeling. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de recente aankondigingen van apparaten, diensten en programma’s waar IPv6 met trots bij het lijstje nieuwe features wordt genoemd. De missie van Stipv6 is om helderheid te brengen in het IPv6-aanbod. Bij deze dus weer een korte bloemlezing uit het productnieuws van de afgelopen weken.

NetFlow Analyzer ondersteunt IPv6 data reporting

NetFlow versie 9 is Cisco’s nieuwe en geavanceerde versie van NetFlow export, welke een hoger niveau van flow based reporting biedt. Met deze versie kunnen gebruikers eigen velden toevoegen, sleutels toevoegen en zorgen dat de geëxporteerde flow data slechts specifieke gegevens bevatten. Doel van dit alles is een flexibele NetFlow export te hebben met eigen specificaties. In deze versie van NetFlow is rapportage en export van IPv6-velden toegevoegd, waarmee OpenFlow IPv6-geschikt wordt.

Volgende stap is het verwerken van de IPv6-gegevens in reporting tools. Deze moeten in staat zijn de IPv6-flows van routers en switches te verwerken en daarmee rapporten te genereren. Dit is belangrijk om zichbaarheid van stromen over IPv6 te verzekeren, waar anders geen rekening mee zou worden gehouden. ManageEngine NetFlow Analyzer introduceert is introducing ondersteuning voor IPv6 in zowel Professional en Enterprise edities van respectievelijk versie 9 en versie 7.6.

(lees het hele artikel)

Synology NAS

Synology heeft nu IPv6-ondersteuning voor de belangrijkste toepassingen. De Storage Analyzer is ook uitgebreid en meer packages kunnen worden gebackupped. De VPN client, het Log Center, QuickConnect and DDNS ondersteunen nu IPv6.

(lees het hele artikel)

Lancom Switch

LANCOM Systems, een Duitse netwerkinfrastructuurleverancier voor de zakelijke markt, voegt een nieuw apparaat toe aan zijn portfolio van switches.

(lees het hele artikel)

D-Link WiFi AC750 Portable Router

De D-Link AC750 is een leuk mobiel routertje met 3G, 4G en Wifi 802.1AC, dat je ook nog eens kan gebruiken om je telefoon op te laden. En hij ondersteunt keurig IPv6.

(lees het hele artikel)


Geplaatst

in

, ,

door

Tags: