American Telephone & Telegraph

AT&T: roept dat niet de associatie op met een oud telefoniebedrijf? Stoffig, grijs maar ook al lang actief met mobiele telefonie.

Zo stoffig is dat bedrijf niet. AT&T en Western Electric waren de eigenaren van Bell Labs, een beroemd onderzoekslaboratorium in de VS. Onderzoekers waren betrokken bij de ontwikkeling van de transistor, de laser, het UNIX operating system en de programmeertaal C. Dit zijn technologische innovaties die heden ten dage in veel toepassingen voorkomen.

AT&T verkondigt nu ondersteuning voor IPv6, het “nieuwe” internet protocol. Zij maken duidelijk dat IPv6 het mogelijk maakt aan alle mobiele apparaten een uniek adres toe te kennen. Zo kunnen meer mensen met mobiele apparaten worden verbonden en toegang krijgen tot veel meer informatie.

Het is belangrijk dat technologiebedrijven nieuwe technologie ontwikkelen en nieuwe technologie gebruiken in hun producten. Meestal gebeurt dat geruisloos, als consument merk je daar niets van. Toch gaat het niet vanzelf. Ook al bestaat IPv6 al zo’n 20 jaar, pas nu beginnen technologiebedrijven zoals AT&T en KPN hun netwerken hiervoor klaar te maken. Netwerken, computers en software moeten hiervoor worden aangepast. Dat vereist investeringen waar verdiensten tegenover moeten staan. Daar is nu de tijd kennelijk rijp voor. Soms moeten we ze een handje helpen.

Wij juichen deze ontwikkeling toe: AT&T als fris bedrijf met een duidelijk IPv6-profiel, ondersteund met een oranje kleur. Neem eens een kijkje op hun website
Schermafbeelding 2014-07-24 om 22.15.38

Link: http://www.att.com/esupport/ipv6.jsp

Bekijk de video en vraag je Nederlandse provider wanneer zij zover zijn.


Geplaatst

in

door